Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases reorganitza l’activitat de l’Hospital a causa de l’augment de la pressió assistencial per la pandèmia

16 de jul. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases reorganitza l’activitat de l’Hospital a causa de l’augment de la pressió assistencial per la pandèmia

L’Hospital Universitari Son Espases ha decidit reorganitzar l’activitat a causa de l’augment de la pressió assistencial i per la situació epidemiològica a les Illes Balears provocada per la pandèmia de COVID-19. El Comitè COVID s’ha reunit avui dematí i ha acordat destinar dues unitats d’hospitalització —amb trenta llits— per a pacients amb COVID-19 i 12 llits per a crítics. El nombre de llits s’anirà ampliat en funció de l’evolució i de les necessitats. El Pla de Contingència de l’Hospital preveu un conjunt de mesures segons els diferents escenaris en què es pugui trobar. Igual que en les altres onades de contagis, Son Espases està preparat per fer front l’augment de la pressió assistencial i donar suport a altres centres sanitaris en cas de necessitat. A Son Espases hi ha ingressats actualment 34 pacients amb COVID-19, 24 a la planta d’hospitalització i 10 a l’UCI, mentre que a l’Hospital General n’hi ha 5.

En la reunió del Comitè COVID, en la qual han participat els responsables dels serveis d’Admissió, Farmàcia, Medicina Intensiva, Medicina Interna - Infeccioses, Medicina Preventiva, Pediatria, Pneumologia, Radiodiagnòstic i Urgències, a més de representants de la Direcció de l’Hospital, s’ha acordat també activar el Subcomitè de Crítics per monitorar en temps real la situació de l’Hospital.

Quant a l’activitat quirúrgica, s’han suspès temporalment algunes de les intervencions quirúrgiques programades amb ingrés, excepte les oncològiques, les preferents i les urgents. En canvi, es mantindran l’activitat quirúrgica programada sense ingrés, les consultes externes i l’activitat dels hospitals de dia. Per una altra banda, s’ha restringit el nombre de visitants dels pacients hospitalitzats a una persona durant una hora el matí i una hora l’horabaixa.

En el document que conté els acords que el Comitè COVID ha pres i que s’ha enviat a tots els professionals de l’Hospital se subratlla que la vaccinació no suposa minorar les normes ni les recomanacions sobre l’ús obligatori de la màscara i la distància de seguretat d’un metre i mig com a mínim. Igualment s’hi recomana als professionals que, sempre que sigui possible, limitin la participació o evitin participar en activitats que representin un risc de contagi, atesa la responsabilitat especial que tenen com a personal sanitari.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19