Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases fa cada any més de 3.000 procediments de radiologia intervencionista

8 de nov. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases fa cada any més de 3.000 procediments de radiologia intervencionista

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, que se celebra avui 8 de novembre, els radiòlegs de Son Espases informen que cada any es realitzen més de 3.000 procediments de radiologia intervencionista. D’ençà que es va obrir Son Espases se n’han fet 37.407. La radiologia intervencionista és una subespecialitat de Radiologia que, si bé el seu inici va ser el diagnòstic vascular (arteriografies), actualment es dedica al tractament de múltiples patologies mitjançant procediments mínimament invasius i guiats per tècniques d'imatge.

La radiologia intervencionista és una subespecialitat en creixement que té un paper essencial en el tractament de pacients. Aquests procediments, generalment menys agressius, permeten una recuperació més ràpida. Abraça àrees tan diferents com: vascular perifèrica, no vascular, neurointervencionisme i oncologia. Té un paper important en les situacions d'urgència en què altres especialitats no tenen la possibilitat de tractament o que són molt complexes.

Inclou procediments tan diferents com la trombòlisi mecànica per a l'ictus isquèmic agut o el tromboembolisme pulmonar. L'embolització arterial en els casos d’aneurismes cerebrals i perifèrics, d’hemorràgia massiva, de malformacions vasculars o de tumors benignes com els miomes. L'embolització venosa en els casos de varicocele o de congestió venosa pelviana.

És un pilar fonamental en el tractament de la malaltia hepàtica oncològica (amb l'ablació tumoral mitjançat la radiofreqüència, la quimioembolització o la radioembolització hepàtica), en el tractament de la malaltia hepàtica no oncològica (col·locació de TIPSS) o sobre la via biliar amb els drenatges i la col·locació d'endopròtesis. No s’ha d’oblidar la patologia nefrourològica amb la col·locació de nefrostomies i de catèters ureterals, la reparació de fístules de diàlisi, i la col·locació de catèters per a l’hemodiàlisi o la diàlisi peritoneal.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19