Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic

2 de gen. 2017

L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una nova tecnologia per evitar errors en l’administració de la quimioteràpia i, així, millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic a l’Hospital de Dia. Es tracta d’una tauleta (PDA) amb control remot i tecnologia wifi que transmet la informació de la PDA a la bomba infusora. Controla i gestiona tota la informació relacionada amb el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac, i monitora i registra tota la informació relacionada amb el tractament a fi de detectar qualsevol error o incidència que es pugui produir. Son Espases és el primer hospital de les Illes Balears i el segon de l’Estat que ha adquirit aquesta tecnologia i l’ha posada en funcionament.

El procediment habitual amb citostàtics es basa en la prescripció mèdica del tractament, l’elaboració de la quimioteràpia i l’administració del tractament. Aquest darrer punt no compta amb tecnologia informàtica i és on la nova eina duu a terme la seva funció. El control remot rep els paràmetres de cada tractament i, posteriorment, identifica el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac. A continuació, el dispositiu, connectat al sistema, rep la programació per wifi, això evita qualsevol tipus d’equivocació a la vegada que es monitora i registra tota la informació del tractament en temps real. Així, el personal d’infermeria rep, immediatament, qualsevol incidència o alarma perquè actuï segons les necessitats; a més, les dades del pacient queden registrades en el sistema informàtic. D’aquesta manera, es compleix correctament l’assignació del pacient, el fàrmac correcte, la dosi adequada, la via correcta i el temps assignat.

OncoSafety funciona a l’Hospital de Dia d’Oncologia des de gener d’enguany i ha dut a terme, satisfactòriament, el seguiment de dos-cents pacients.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19