Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic

2 de gen. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic

L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una nova tecnologia per evitar errors en l’administració de la quimioteràpia i, així, millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic a l’Hospital de Dia. Es tracta d’una tauleta (PDA) amb control remot i tecnologia wifi que transmet la informació de la PDA a la bomba infusora. Controla i gestiona tota la informació relacionada amb el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac, i monitora i registra tota la informació relacionada amb el tractament a fi de detectar qualsevol error o incidència que es pugui produir. Son Espases és el primer hospital de les Illes Balears i el segon de l’Estat que ha adquirit aquesta tecnologia i l’ha posada en funcionament.

El procediment habitual amb citostàtics es basa en la prescripció mèdica del tractament, l’elaboració de la quimioteràpia i l’administració del tractament. Aquest darrer punt no compta amb tecnologia informàtica i és on la nova eina duu a terme la seva funció. El control remot rep els paràmetres de cada tractament i, posteriorment, identifica el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac. A continuació, el dispositiu, connectat al sistema, rep la programació per wifi, això evita qualsevol tipus d’equivocació a la vegada que es monitora i registra tota la informació del tractament en temps real. Així, el personal d’infermeria rep, immediatament, qualsevol incidència o alarma perquè actuï segons les necessitats; a més, les dades del pacient queden registrades en el sistema informàtic. D’aquesta manera, es compleix correctament l’assignació del pacient, el fàrmac correcte, la dosi adequada, la via correcta i el temps assignat.

OncoSafety funciona a l’Hospital de Dia d’Oncologia des de gener d’enguany i ha dut a terme, satisfactòriament, el seguiment de dos-cents pacients.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19