Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases obre una Unitat de Cures Intermèdies per a pacients amb necessitats i cures específiques superiors a les d’una planta d’hospitalització

3 de des. 2018
Esta imagen ilustra que: Son Espases obre una Unitat de Cures Intermèdies per a pacients amb necessitats i cures específiques superiors a les d’una planta d’hospitalització

L’Hospital Universitari Son Espases ha posat en servei la Unitat de Cures Intermèdies per prestar assistència a pacients amb necessitats de monitoratge i de cures d’infermeria específiques. Aquestes necessitats són intermèdies entre els requeriments de les unitats de crítics i les unitats d’hospitalització convencional o les d’algunes especialitats, com ara neurologia, pneumologia i cardiologia.

Aquest nou dispositiu, ubicat a la planta 2 del mòdul I, disposa de quatre llits d’hospitalització, però es preveu ampliar-los fins a vuit. Per obrir la Unitat, que depèn de l’UCI, s’han contractat sis infermers, deu tècnics en cures auxiliars d’infermeria i tres zeladors.

Avui de matí, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha visitat les instal·lacions d’aquesta Unitat acompanyat pel director gerent de Son Espases, Josep Pomar. El cap de servei de la Unitat de Cures Intensives (UCI), Julio Velasco, ha estat l’encarregat de mostrar-los-la. Fuster ha recalcat que aquest nou dispositiu assegura una major disponibilitat de llits específics i que, en funció de la demanda, s’ampliarà el nombre de llits. A més, ha aprofitat l’avinentesa per felicitar els professionals que hi fan feina.

En principi, la Unitat atén els pacients que han passat prèviament per l’UCI i que tenen necessitats de monitoratge i de cures menors, i també els pacients d’hospitalització que necessiten cures i que no són tributaris de la Unitat de Crítics. En cas de saturació dels llits hospitalaris, la Unitat de Cures Intermèdies pot albergar pacients procedents de l’UCI que tenen iniciat el procés de trasllat, però que no es preveu una disponibilitat de llits en un període inferior a 24 hores.

Actualment, l’Hospital disposa de quaranta dos llits de crítics d’adults, 32 a la Unitat de Cures Intensives i 10 a la Unitat de Reanimació Postoperatòria. L’any passat, l’UCI va rebre 1.600 ingressos —la meitat del quals provenia del Servei d’Urgències— amb una estada mitjana de 6,57 dies. Enguany, els ingressos han augmentat un dos per cent.

A banda, d’aquests llits de crítics, l’Hospital en té d’altres per a pacients que requereixen monitoratge i unes cures específiques, com és el cas de la nova Unitat de Cures Intermèdies, la Unitat de Cures Cardiològiques Intermèdies i la Unitat de Vigilància Intermèdia Respiratòria.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19