Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Un total de 103 alumnes van passar per l’Aula Hospitalària de Son Espases durant el curs 09-10

20 d’abr. 2011
Esta imagen ilustra que: Un total de 103 alumnes van passar per l’Aula Hospitalària de Son Espases durant el curs 09-10

L’Aula Hospitalària és una escola pública que la conselleria d’Educació i Cultura té dins l’Hospital Universitari Son Espases en el marc del programa d’Educació Compensatòria. Es va crear l’any 1995 mitjançant un conveni Ministeri d’Educació-Insalut (actualment, la conselleria d’Educació i l’Ibsalut).

És la primera i única aula hospitalària de les Illes Balears. Sorgeix, així com les altres escoles hospitalàries, per la necessitat de donar suport educatiu als infants i joves ingressats.

Entre els seus objectius destaquen:

- Continuar, sempre que es pugui, el procés educatiu dels infants i joves ingressats per evitar el retard escolar que comporta una hospitalització llarga.

- Ajudar als infants i joves a superar l’angoixa i l’aïllament que els suposa la malaltia, mitjançant una atenció pedagògica qualitativament diferent.

A l’Aula Hospitalària hi acudeixen infants i joves en edat d’educació obligatòria (de 5 a 16 anys), ingressats a alguna de les plantes de pediatria o a la unitat de psiquiatria infanto-juvenil per un període mínim d’una setmana.

Al llarg d’un curs escolar s’atenen a l’aula entre uns 100 i uns 150 alumnes. L’aula és atesa educativament per dues professores de la conselleria d’Educació.

L’alumnat hospitalitzat té unes necessitats educatives especials pel fet de patir ingressos llargs o intermitents. Això fa que tenguin dificultats per poder seguir el ritme escolar. L’aula és el nexe que els proporciona l’ajuda adequada, coordinant sempre les feines escolars amb el seu centre. La metodologia s’intenta que sigui activa i participativa doncs degut a la heterogeneïtat del grup el treball és molt individualitzat.


Dades del curs 09-10

Durant el passat curs 09-10, un total del 103 alumnes van passar per l’Aula Hospitalària de l’Hospital Universitari Son Espases:

Educació Infantil: 5

Primària: 58 (21 al 1r cicle, 14 al 2n cicle i 23 al 3r cicle)

ESO: 37 (26 al 1r cicle i 11 al 2n cicle)

Batxillerat: 1

Altres: 2

I durant aquest curs escolar 10-11 han passat fins ara 83 alumnes per l'aula.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19