Idioma:
Govern de les Illes Balears
Page
Inici / / Tràmits / Voluntats anticipades
ASSISTÈNCIA I TRÀMITS

Voluntats anticipades

La Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l'autonomia del pacient i dels drets i les obligacions en matèria d'informació i documentació clínica, concretament en el seu art. 11, recull el dret que es dóna al pacient a manifestar anticipadament la seva voluntat, perquè aquesta es compleixi en el moment que, per ell mateix, no pugui ja expressar-la personalment, sobre les cures a rebre, el tractament de la seva salut, l’arribada de la defunció, la destinació dels seus òrgans. Tot això dins els límits deontològics i de la bona pràctica clínica, que ha de complir sempre el metge.

Es protegeix i s’enforteix així un dret tan important com el de la protecció de la salut (art. 43 de la Constitució espanyola), així com molts d’altres relacionats amb la dignitat de la persona i la protecció de la seva intimitat. És de suma importància la relació clínica/assistencial i la dignitat de l’ésser humà respecte de les aplicacions de la Biologia i la Medicina, com ja recullen els convenis internacionals, com el del Consell d'Europa per a la protecció dels drets de l'home i la biomedicina, subscrit el 4 d'abril de 1997).

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears va promulgar la Llei 1/2006, de 3 de març, de voluntats anticipades, i desenvolupa així l’exposat anteriorment. La Declaració de voluntats anticipades és el document dirigit als metges, hospitals, centres de salut i dispensaris i a tots els organismes que tenguin en la seva mà el compliment de les nostres voluntats, mitjançant el qual el ciutadà anticipa les seves voluntats al moment en el qual com a pacient no pugui expressar-les pel seu estat de salut.

Per a més informació, podeu telefonar al 971 701 130 o visitau la página web http://www.caib.es/sites/voluntatsanticipades/ca.

Díptic informatiu sobre la Declaració de Voluntats Anticipades

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19